Първи сайт
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?
Размер на шрифта
(1 разглежда/т) 1 Гости
Проблеми и решения
Отиди най-отдолу
Тема: Размер на шрифта
Giuly
Fresh Boarder
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Пол: Жена  в процес на обновяване Дата на раждане: 04/11
Размер на шрифта 13 Години, 6 Месеци Карма: 0
Искам да добавя, че този проблем с размера на шрифта се появава само в страниците които нанасям лично и сигурно грешката е моя. Например при менюто на сайта текста не се изменя в зависимост от използваните браузера а менюто е нанасяно от професионалисти.
Къде ми е грешката, помагайте моля Ви.
Ако някой иска да погледне това е сайта ми www.julicom.com. Изглеждаше по добре преди да реша сама да се грижа и обновявам.

Записано в лога Записано в лога
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Страхил
Administrator
graph
Отг:Размер на шрифта 13 Години, 6 Месеци Карма: 1
Нямам много опит със Сафари, но на Ваше място бих проверил дали страниците ми са с валиден код. Съвсем наскоро оправих малка грешка в страницата с HTML редактора TinyMCE, за която узнах едва след като проверих страницата с валидатора на W3C. Страницата си върви нормално във Firefox дори и с грешката, но Internet Explorer се оказа непрощаващ.
Накратко - ако има разминаване в изгледа на интернет страница между различни браузъри, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали спазвате приетите стандарти. С малки изключения браузърите се съобразяват с тези стандарти, което гарантира еднакъв или поне сходен изглед на страниците.

Последна редакция: 25/11/2009 12:27 от Страхил.
Giuly
Fresh Boarder
graphgraph
Отг:Размер на шрифта 13 Години, 6 Месеци Карма: 0
Направих проверка с валидатора и излязоха 65 грешки, ужасно много за малкото страници които съм направила.
Тъй като имам достъп само до самите страници а не до пълният адм. панел то една такава грешка мога ли да я оправя или зависи от администратора: ID "_MENU" already defined
<td id="_menu">Baby Products</td>

Страхил
Administrator
graph
Отг:Размер на шрифта 13 Години, 6 Месеци Карма: 1
Първо за броя грешки - често те са каскадни, т.е. оправянето на един проблем често елиминира няколко грешки. Цяло удоволствие си е валидирането на страници, когато само с няколко промени от стотина, грешките се стопят до нула и получим заветната зелена светлина, и предложение да сложим на сайта си бутон с надпис "валиден HTML"
Грешката, която цитирате, се получава, когато на повече от един елемент бъде присвоен един и същи id. Проблемът се решава лесно, когато на мястото на id използвате class. Ще трябва обаче да направите съответните корекции в CSS файла. Ако нямате достъп до него, по-добре не започвайте корекциите, за да не видите неочаквани промени в изгледа на страниците си.
По мое лично мнение дизайнерите на един сайт би трябвало да предлагат само съобразени със стандартите решения, но явно различните хора имат различно мнение за това какво влиза в определението за качествена работа...

Giuly
Fresh Boarder
graphgraph
Проблема с шрифта успях да управя записвайки всички страници с кодировката Unicode UTF-8.Някой от текстовете бях направила на Word без да регулирам кодировката.
Друг въпрос искам да ви задам,какъв размер на теста ми препоръчвате и как да поставя връзка с автоматичното увеличение или намаление на текста. Това, което Вие сте поставили вляво над автоматичният превод.

Giuly
Fresh Boarder
graphgraph
Получих най накрая кода за пълният достъп до административният панел и сега трябва да го разуча. Може би много прибързано реших да се правя на дизайнер.

Отиди най-отгоре