Оценка на читателите: / 76
Слаба статияОтлична статия 

Превод на страници

Една от силните страни на представянето на идеите ви чрез интернет страници е възможността хора от всякакви страни да посещават сайта ви. Разбира се, ако те не разбират езика на съобщението ви, много бързо ще напуснат страницата.

За да задържите чуждестранните си посетители, е необходимо да им предложите превод на страниците си на техния език. Професионалното превеждане на страниците на един сайт на много езици обаче не е нито лека, нито евтина задача. За щастие, имате алтернативен избор: ако нямате нищо против превода да е малко по-груб, можете да ползвате услугите на т.нар. машинни преводи.

Google translate

Един от най-популярните машинни преводи се осъществява от програмата Google translate. Използването на Google translate е напълно безплатно и изисква от вас само включването на следните редове във всяка страница, за която искате да осигурите машинен превод:

Резултатът ще изглежда по следния начин:

Можете да изпробвате Google translate на място и да проверите как изглежда настоящата страница, машинно преведена на различни езици.

Подобрение на машинен превод.

Ако се загледате в превода на настоящата страница на английски например, ще забележите че макар общия смисъл да е предаден, има доста неточности. Един начин да използвате машинен превод и все пак да добавите свои корекции в него, е да създадете отделна страница - превод на съответния език. За началния превод използвайте Google translate, копирайте съдържанието на превода в нова страница и редактирайте превода както смятате за добре. Накрая добавете хипервръзка към преведената страница, като укажете по подходящ начин че става дума за превод на съответния език. Най-често за целта се използват иконки със знамена на съответните държави.

За важни послания - професионален превод

За сайтове на фирми, които имат потенциални чуждестранни клиенти, точният превод на съответния език е необходимо условие фирмата да бъде взета насериозно. Освен ако не сте съвсем уверени в преводаческите си умения, за препоръчване е да направите малката инвестиция за професионален превод на своето послание. Можете да ползвате услугите примерно на преводаческа агенция Драгомани, специализирана в преводи на интернет страници.

 

Ако решите, че "как се прави сайт" ръководството може да бъде полезно и за други хора, моля гласувайте за сайта:

+добави в любими.ком Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Ако желаете да оставите коментар към статията, трябва да се регистрирате.