Оценка на читателите: / 105
Слаба статияОтлична статия 

Брояч за посещения

Обикновени цифрови броячи

Добавянето на брояч, отбелязващ общия брой посетители на дадена страница, става много лесно. Просто трябва да си изберете една от многото компании, които предлагат такива услуги и да сложите на страницата си няколко реда код. Ето например един обикновен брояч:

За да добавите брояча на своя сайт, трябва просто да копирате кода, който е предложен на страницата на Web trafic и да го поставите в тялото на HTML страницата си - между <body> и </body>

ShinyStat

ShinyStat броячът Ви дава малко по-подробна информация: брой посетители за деня и за месеца, видовете браузъри и операционни системи, които ползват посетителите, какви ключови думи са довели посетителите до сайта Ви и др. Статистиката е достъпна от акаунта, който ще трябва да си създадете, а също така можете да получавате седмичните статистики по имейл.

Можете да посетите страницата ShinyStat free, за да получте повече информация за броячите и да видите демо версия или направо кликнете на Activate ShinyStat Free, за да си създадете акаунт, с който ще можете да ползвате безплатния си брояч.

Tyxo.bg

Подобни на ShinyStat качества има броячът, предлаган от българската компания "Хостинг" ООД, притежател на сайта tyxo.bg. Тази компания предлага нещо повече от брояч - включване на сайта Ви в избрана от Вас категория - част от онлайн каталог със сайтове. Информацията в каталога е достъпна за всички потребители в интернет.

Ето как изглежда статичният брояч на tyxo.bg (кликнете върху брояча, за да видите статистиката за страницата):

GoStats

GoStats броячът Ви дава графична инфомрация за броя на уникалните посещения, броя видени страници, по колко време на сайта средно прекарват посетителите и др. Също като ShinyStat, GoStats изисква регистрация, която е безплатна.

CQcounter

Ако искате брояч, който Ви дава не просто броя посетители, но и по-подробни данни, посетете страницата на CQcounter. С този брояч можете например да разберете колко са посетителите за даден ден, седмица, месец, година; какви браузъри, операционни системи, разделитени способности на екрана и т.н. имат посетителите; от какъв адрес са насочени към страниците Ви посетителите и др. Услугата е безплатна, но има своите ограничения: можете да ползвате само един брояч за сайт, акаунтът Ви може да бъде закрит без предупреждение и др.

Както може би забелязвате, различните броячи може да дават различни стойности за една и съща страница. Това е, защото броячите може да работят на различен принцип: някои отбелязват всяко презареждане на страницата, други броят само уникалните посещения.

BG counter

Много подобен на CQCounter е броячът, предлаган от българската компания BGcounter. За да получите HTML кода за своя брояч, е необходимо да се регистрирате и да си създадете акаунт. Броячът BGcounter е невидим за посетителите, а подробна статистика за посещенията на сайта си можете да видите след влизане в акаунта си.

Статистика за сайта

Ако целта Ви е не просто да впечатлявате гостите си с това колко са популярни страниците Ви, а искате да получите подробни статистически данни за сайта си, по-добре е да използвате някоя от специализираните програми. Някои хостинг компании предлагат включен към акаунта Ви AwStats. Дори и хостинг компанията Ви да не е инсталирала програмата, винаги можете да го направите от нейния сайт: AwStats. AwStats има много богати възможности за анализ, в които можете да се убедите от следната демо версия.

Друга идея е да се включите към програмата Google Analytics. След като се регистрирате, ще трябва да добавите няколко реда JavaScript към всяка страница, за която искате да получавате статистически данни.

 

Ако решите, че "как се прави сайт" ръководството може да бъде полезно и за други хора, моля гласувайте за сайта:

+добави в любими.ком Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Ако желаете да оставите коментар към статията, трябва да се регистрирате.