Първи сайт
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?
Начинаещ
(1 разглежда/т) 1 Гости
Проблеми и решения
Отиди най-отдолу
Тема: Начинаещ
volkata
Fresh Boarder
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Начинаещ 13 Години, 8 Месеци Карма: 0
Здравейте,
от няколко дена се интересувам от направата на сайт и изчетох не малко статии на тази тема и сега съм по-скоро обаъркан от колкото напреднал.Въпросът който ме вълнува е къде точно създавам сайта на собствения си компютър или на някакъв сървър. Имам домейн и хостинг акаунт, каква е слвдващата стъпка която трябва да направя?
Благодря и поздрави!

Записано в лога Записано в лога
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Страхил
Administrator
graph
Отг:Начинаещ 13 Години, 8 Месеци Карма: 1
Здравейте.
Прочетете следната статия
Публикуване на сайт,
като обърнете внимание на стъпка 4 - качване на файловете на сървъра. Това, което сте прочели за създаване на сайт на собствения компютър, е за експерименталната част - когато все още не сте готови със сайта, но искате да видите как ще изглежда реално. Когато вече сте готови да споделите със света творението си, трябва да го качите на сървъра на хостинг компанията си, който ще осигури достъп до сайта ви за всеки интересуващ се от него.
Успех!

volkata
Fresh Boarder
graphgraph
Отг:Начинаещ 13 Години, 8 Месеци Карма: 0
Да разбирам ли XAMPP e нещо като симулатор на контрол панела на хостинг акаунта. И всъщност е добре първо да си създам сайта на моя компютър и после да го кача на сървъра. Аз лично съм решил да го направя с Joomla, ако имам някакви въпроси пак ще питам.
Благодаря за вниманието, страхотен сайт!!!

Страхил
Administrator
graph
Отг:Начинаещ 13 Години, 8 Месеци Карма: 1
XAMPP всъщност превръща собствения ти компютър в сървър, способен да генерира динамични страници, каквито са създадените с Джумла. Щом искаш сайта ти да бъде създаден с Джумла, това е едно добро начало. Винаги можеш да си експериментираш и направо на сървъра, особено когато още никой не знае сайта ти, но ако връзката е бавна, може да се отегчиш да чакаш всяка малка промяна, която правиш да се реализира. От друга страна, някои дребни но съществени настройки на сървъра може да се различават между XAMPP и сървъра на хостинг компанията ти, така че си има плюсове и за директно експериментиране на сървъра. Ако ти трябва шаблон за Джумла сайта ти, мога да ти направя такъв - купих си Artisteer, с която бързо се правят шаблони.
поздрави

volkata
Fresh Boarder
graphgraph
Инсталирах си успешно XAMPP, имам и шаблон за Joomla.Ще се пробвам да инсталирам джумлата на компа ми, ако имаш някоя полезна статия, помогни.

volkata
Fresh Boarder
graphgraph
Вече имам инсталирана Joomla на хостинг акаунта. Изтеглил съм си и шаблон. Предполагам първо трябва да кача шаблона, но как да го направя. Ако знаете да ми кажете някакво ръководство за работа с Joomla ще съм много благодарен.
Поздрави!

Отиди най-отгоре