Increase Font Size Option 4 Reset Font Size Option 4 Decrease Font Size Option 4


CB Login
CB Online
None
Начало Регистратори и хостинг компании
Оценка на читателите: / 107
Слаба статияОтлична статия 

Регистратори и хостинг компании

Броят на регистраторите и още повече хостинг компаниите непрекъснато расте, така че създаването на пълен списък е немислимо, но тук ще ви предложа някои от по-известните регистратори и хостинг компании - подбрани са български компании и такива, които предлагат много добри условия за безплатен хостинг.

Какво представляват компаниите регистратори е обяснено в статията Избор и регистрация на домейн име. Преди да изберете своята хостинг компания, прегледайте и статията Избор на хостинг компания и план за някои полезни съвети.

 • Регистър.бг - това е регистратора с изключителни права за всички домейни от типа .bg и .бг, включително и поддомейните a.bg, b.bg и т.н.
 • dom.BG - дори и най-евтиния от предлаганите четири вида хостинг плана включва употреба на контролен панел, ежедневни статистика и архивиране на данните, PHP4 и 5, MySQL бази данни, пощенски кутии и др. Ако решите да направите поръчка на домейн име от първо ниво .eu, възползвайте се от предлагания бонус код за отстъпка.
 • ХостБългария - официален представител на един от най-големите регистратори в света Enom Inc. Компанията предлага и много приемливи цени за хостинг услуги, в акаунта си може да ползвате cPanel на български и автоматично инсталиране на CMS (Системи за управление на съдържанието). Не без значение е и добрата техническа поддръжка.
 • Easy Hosting Solutions - Една сравнително нова хостинг компания, базирана в Русе (сървърите се намират в САЩ), която предлага интересни промоции като безплатна едногодишна регистрация на домейн или безплатен хостинг за сайт, посветен на "природни паркове, исторически забележителности и български селища".
 • СуперХостинг.БГ - компанията предлага регистрация на домейни и хостинг услуги, като освен стандартната поддръжка на бази данни, PHP, cPanel и др., се предлага промоция ваучър за "Google AdWords" (т.е. за платена реклама на сайта Ви в Google) и възможност да плащате сметките си с PayPal.
 • ТопХост - предлагат се основни видове домейни като .com, .net., .org, .info, както и по-новите .me или .tv. ТопХост предлага и едни от най-ниските цени за хостинг услуги с поддръжка на бази данни, мейл акаунти и cPanel за администрация на сайта.

Ето и кратък списък с някои по-популярни хостинг компании, предлагащи безплатен хостинг:

 • Freehostia: безплатния хостинг план е за 250 Мb дисково пространство, 6Gb месечен трафик, възможност за хостване на 5 домейна и 15 поддомейна, поддръжка на 3 POP3/IMAP e-mail акаунта, Perl, Python, PHP 4 и 5, както и една база данни MySQL (10 Mb). Предлага се и Elefante 1-Click Installer, с който лесно може да се инсталират редица CMS (Joomla!, Wordpress, Drupal и мн.др.); без обичайните задължителни реклами.
 • HelioHost:безплатен хостинг с може би най-богатата гама възможности сред предлаганите по принцип безплатни хостинг планове: поддръжка на PHP, Perl, Java, ASP.NET с поддръжка на VB.NET, Python, Ruby on Rails, бази данни MySQL, PostgreSQL, SQLite, неограничен брой FTP и e-mail акаунти, cPanel 11 за управление на акаунта, Fantastico за инсталиране на CMS, 250 Mb дисково пространство и 2.5 Gb месечен трафик. Можете да използвате HelioHost.org поддомейн или свой собствен домейн, както и да създавате неограничен брой поддомейни. Без задължителни реклами.
 • ATBHost: в предлагания безплатен план са включени 10Gb месечен трафик, 1 Gb дисково пространство, използване на PHP 5+, 10 броя MySQL 5 бази данни, cPanel 11.24. Може да се създадат 10 FTP и един e-mail акаунта; без задължителни реклами.
 • 110MB Hosting: този хостинг план включва 110Mb дисково пространство, 10Gb месечен трафик, възможност за използване на собствен домейн, поддръжка на PHP 4 и 5 (но бази данни MySQL се предлагат само в платения план); без реклами.
 • Awardspace: безплатен хостинг за 200 Mb дисково пространство, 5 Gb месечен трафик, възможност за хостване на 2 домейна и 5 поддомейна, използване на 5 пощенски кутии, Perl, CGI, PHP 4 и 5, една MySQL база данни (10 Mb); също без реклами.
 • Lead hoster: безплатният план включва 250 Mb дисково пространство, 6 Gb месечен трафик, възможност за ползване на 2 домейна и 5 поддомейна, 5 e-mail акаунта, Perl, CGI, PHP, както и една MySQL база данни (10 Mb). Задължителни реклами от тип банер се поместват в началото на страниците.

Предложените компании са само малка извадка от големия брой хостинг компании, които предлагат безплатни планове. Можете да посетите една от най-пълните директории за безплатни хостинг планове: Free Web Hosting и да откриете най-добрия за себе си хостинг план.

 

Ако решите, че "как се прави сайт" ръководството може да бъде полезно и за други хора, моля гласувайте за сайта:

+добави в любими.ком Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Ако желаете да оставите коментар към статията, трябва да се регистрирате.

Google реклами
Google реклами