Оценка на читателите: / 34
Слаба статияОтлична статия 

Добавяне на часовник

Безплатни часовници

Има много интернет сайтове, които предлагат безплатни възможности за добавяне на часовник в уеб страниците си. Някои от тях използват съвсем обикновен текст , например като този часовник от www.timeanddate.com (за съжаление, български не е сред поддържаните от сайта езици. За демонстрацията избрах сръбски език):

Сайтът Ви дава възможност да изберете изгледа на часовника (цвят, размери шрифт на цифрите и т.н.), дали да се показва и датата, на какъв език да бъдат изписвани дните от седмицата и месеца и др.

Както и в следващите няколко примера, можете лесно да добавите часовник на страницата си ако просто копирате и сложите в HTML страницата си JavScript или HTML кода, предложен от сайта.

Ако искате нещо по-ефектно от обикновен текст за часовника си, посетете worldtimeserver. На страницата на worldtimeserver можете да изберете цвят и размер на часовника, както и часови пояс.

Ето как изглежда подобен часовник:

Sofia

Друга интересна възможност предлага страницата clocklink.com. От галерията на сайта можете да си изберете часовници на теми като спорт, анимация, сезони и други. Ето пример за часовник на тема спорт:

Ето и още един, малко екстравагантен пример. По този часовник малко трудно ще се ориентирате за часа, но ако сайта Ви е на тема астрономия, може би часовникът ще се впише добре в общия дизайн:

Часовници по поръчка

Дотук представените часовници са безплатни. Ползата от "безплатно" е ясна, но трябва да имате предвид и недостатъците:

  • Не можете да променяте дизайна на часовниците;
  • Винаги рискувате да останете без тях - понеже на страницата си слагате само хипервръзка към същинския JavaScript файл, ако той бъде премахнат от собственика, оставате без часовник.
  • Компаниите активно рекламират собствената си марка (съвсем естествено)

Ако искате часовник със собствен дизайн и можете да си го позволите, най-добре е да си направите часовник по поръчка. Ето препратка към една голяма компания, занимаваща се точно с изработка на часовници за интернет страници по поръчка: aawbemasters.com

 

Ако решите, че "как се прави сайт" ръководството може да бъде полезно и за други хора, моля гласувайте за сайта:

+добави в любими.ком Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Ако желаете да оставите коментар към статията, трябва да се регистрирате.